BAYRAMDA İSTANBUL’DA NEREYE GİTMELİ NE YAPMALI?

BAYRAMDA İSTANBUL’DA NEREYE GİTMELİ NE YAPMALI?

Bayram tatilini İstanbul’da geçirecekler ne izlemeli, nereleri gezmeli? sizin için seçtik

Bayram tatilinde İstanbul’un tadını çıkartmak, hem İstanbul’un kültür alanlarını gezebileceğiniz hem de oturup sakince keyif yapabileceğiniz yerleri sizin için sıraladık.

Şarkıcı ve şarkı sözü yazarı Nazan Öncel 16 Haziran'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek. Bu güzel konseri izlemek isteyenlere “Hay hay buyursun gelsin” diyoruz.

Dünyaca ünlü sanatçımız Selda Bağcan ise Senforock konseriyle 17 Haziran Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda olacak. Müziğinin yaşayan efsanelerinden Selda Bağcan’ın eşsiz sesiyle “Yuh yuh, yuh yuh soyanlara / Soyup kaçıp doyanlara / İnsana kıyanlara / Yuh nefsine uyanlara, yuh!' şarkısını dinlemeye hazır mıyız?

Okan Bayülgen’ın Richard oyunu izleyenler bilir. Öyle sırtınız yaslayıp Shakespeare’in unutulmaz eserini izleyemezsiniz. Bayülgen’in özgün rejisiyle sahneye taşıdığı oyuna bir anda dahil olabilir, Richard’ı yanı başınızda bulabilirsiniz. 18 Haziran Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava’da izlediğinizde bizi daha net anlayacaksınız.

Türk pop müziğinin sevilen isimi Kenan Doğulu, iki gün üst üste konser verecek. 19-20 Haziran’da gerçekleşecek konserde 90’lardan günümüz müziğin tadını çıkarabilirsiniz. Kenan Doğulu, 30 yıllık müzik kariyerini geride bıraksa da enerjisinden ve gençliğinden bir şey kahretmemiş. Sizi harbi coşturacak.

Anadolu yakasında oturanlar,Müze Gazhane’de 19 Haziran’da Batu Akdeniz sahnede olacak. Mum ışığının aydınlattığı bu ikonik konser seri kaçırmayın.

‘Bayram akşamları konser dinledik peki gündüzleri neler yapacağız diyenlere de önerilerimiz var. Tatilde şehir dışına çıkamadığı için üzülen, koca tatil ne yapacağım diye düşünenler için İstanbul’da bayrama özel gezi listemizi size sunuyoruz.

Beykoz: Sarıyer'den Anadolu Kavağı'na Boğaz Turu

Sarıyer'den Anadolu Kavağı'na yapacağınız bir boğaz turu, size hem doğal güzellikleri hem de tarihi yapıları bir arada sunacak. Yol boyunca, yemyeşil tepelerle çevrili köyleri, köprüleri ve Boğaz'ın görkemli manzarasını göreceksiniz. Anadolu Kavağı'nda enfes balık restoranlarında leziz bir öğle yemeği yiyebilir ve tarihi Yoros Kalesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Tarihi Yarımada bir gün

Tarihi Yarımada, sayısız tarihi ve kültürel mekâna ev sahipliği yapar. Sultanahmet Meydanı'nda, Ayasofya, Sultanahmet Cami ve Topkapı Sarayı gibi tarihi yapıları ziyaret ederek İstanbul'un zengin geçmişine tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca, Kapalıçarşı'da alışveriş yapabilir ve geleneksel Türk yemeklerini tadabilirsiniz.

Beykoz Çubuklu Siloları

Paşabahçe ile Kanlıca arasında, Çubuklu mevkiinde bulunan Çubuklu Silolar, hikâyesi 1930’dan günümüze uzanan bir endüstri mirası alanı. Çubuklu Silolar İBB Miras’ın gerçekleştirdiği restorasyon ve düzenleme kapsamında İstanbulluların kültür-sanat “deposu” olarak işlevini sürdürüyor. Çubuklu Silolar’da, Dijital Sanatlar Müzesi, Doğa ve Bilim Müzesi’nin yanı sıra büyük bir kütüphane, atölye, karşılama merkezi, sahne, kafe, restoran, çocuk ve sanat merkezi gibi alanlar yer alıyor.

Cerrahpaşa Bulgur Palas

İstanbul’un yedi tepesinden biri olan Cerrahpaşa’da yer alan tarihi konak mimarisi yanında hikayesiyle de dikkat çekiyor. Osmanlı vatandaşı Levanten mimar Giulio Mongeri’ye tarafından tasarlanan konuk İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin önemli isimlerinden Bolu Milletvekili Mehmet Habib Bey tarafından yaptırıldı. Bulgur Palas, özel arşivlerin yer aldığı kütüphanesiyle, sergi salonuyla, sosyal alanlarıyla kapılarını açtı. Bulgur Palas’ta ayrıca Sarayburnu, Çemberlitaş, Süleymaniye, Fatih, Yavuz Selim ve Edirnekapı manzaralarının seyredilebileceği seyir terası da yer alıyor.

Cendere Sanat

II. Abdülhamit tarafından 1902 yılında inşa ettirilen Cendere Pompa İstasyonu, Taksim suyu tesislerinin artan ihtiyacı karşılayamaması nedeniyle İstanbul’un su ihtiyacını karşılamıştır. 24 Ekim 2022’de kapılarını ziyaretçilerine açan Cendere Sanat’ta bir sanat kütüphanesi de bulunuyor. Sarıyer’de bulunan tarihi mekânda 390 yıllık bir çınar ağacı da ziyaretçilerini bekliyor

Casa Botter

1893- 1909 yılları arasında İstanbul’da yaşayan ve İstanbul’da birçok önemli yapıya imza atan İtalyan Mimar Raimondo D’Aronco tarafından 1901 yılında inşası tamamlanan Botter Apartmanı şu anda kültür, sanat ve tasarım merkezi olarak hizmet görüyor. Casa Botter, şu sıralar Türk resminin önemli sanatçılarından Nuri İyem’in eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Adalar bir bisiklet Turu

Tatilinizi Adalar'da geçirerek, araç trafiğinden uzaklaşabilir ve doğayla iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Bisiklet kiralayarak ada turu yapabilir, tarihi konakları ve renkli ahşap evleri keşfedebilirsiniz. Ardından, denizin keyfini çıkararak güneşlenip serinleyebilirsiniz.

Garipçe: Karadeniz'in Huzuru

İstanbul'un kuzeyinde yer alan Garipçe, Karadeniz'in huzur veren atmosferiyle ünlüdür. Burada, yeşillikler içinde yürüyüş yapabilir, doğal plajlarda serinleyebilir ve Karadeniz'in eşsiz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, köydeki yöresel restoranlarda Karadeniz mutfağının lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Google+ WhatsApp