FOTOĞRAFLARDA İSTANBUL

FOTOĞRAFLARDA İSTANBUL

Yapı Kredi Kültür Sanat, 12 Aralık Çarşamba günü Merih Akoğul'u Fotoğraf Kulübü, 13 Aralık Perşembe günü ise Murat Germen'i “Ara Güler fotoğrafları ne dedi, ne diyor, ne diyebilir?” ile ağırlıyor.

Doğu ve Batı medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, zengin bir kültürel birikime sahip olan İstanbul birçok sanatçının ilham kaynağı oldu. Merih Akoğul, Fotoğraf Kulübü’nün Aralık ayı programında objektifine İstanbul’u yerleştiriyor ve “Fotoğraflarda İstanbul” denilince akla ilk gelen isimlerden Selahattin Giz ve Ara Güler’in arşivlerini Orhan Pamuk’un Resimli İstanbul kitabı rehberliğinde inceliyor. Fotoğraf Kulübü, 12 Aralık Çarşamba günü saat 18:30’da Loca’da.

Yapı Kredi Kültür Sanat, kısa bir süre önce kaybettiğimiz büyük usta Ara Güler’i anıyor. Fotoğraf sanatçısı Murat Germen,13 Aralık Perşembe günü saat 18:30’da Loca’da yapacağı “Ara Güler fotoğrafları ne dedi, ne diyor, ne diyebilir?” söyleşisi ile Başkalarının hikâyelerine odaklanan Ara Güler’in fotoğrafları ile günümüzün kişisel anlatılarının içeriklerini karşılaştırmak fotoğrafın kat ettiği yolu anlamayı amaçlıyor.

 "Oda'nın Konukları" dizisi bu ay Ömer F. Oyal'ı ağırlıyor. Son olarak Zaman Lekeleri kitabı ile okurlarının karşısına çıkan Oyal, 14 Aralık Cuma günü, saat 17:00’da okuyucularıyla bir araya gelerek kitaplarını imzalayacak.

Google+ WhatsApp