İSTANBUL DEVLET TİYATROSU YENİ SEZONA HAZIR

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU YENİ SEZONA HAZIR

İstanbul Devlet Tiyatrosu 2019 - 2020 sezonuna aralarında Mecidiyeköy Büyük Sahne, Mecidiyeköy Stüdyo Sahne, Garibaldi Sahneleri ve Zeytinburnu Sahnesi”nin de bulunduğu beş yeni sahneyle "Merhaba" diyecek.

Sezonu 1 Ekim 2019 salı günü açacak olan İstanbul Devlet Tiyatroları yeni tiyatro mekanlarından Mecidiyeköy Büyük Sahne (Eski ArtıSahne)'nin açılışını Duşan Kovaceviç’in yazdığı, Işıl Kasapoğlu’nun yönettiği, 2010 yılından beri aralıksız seyirciyle buluşan kapalı gişe oyunu "Profesyonel" ile gerçekleştirecek. Ayrıca her pazar Elif Erdal’ın yönettiği çocuk oyunu “Turta Girmemiş Orman” 4 yaş üzeri izleyicilere hitap edecek. Büyük Sahne, kasım ayında Hakan Çimenser’in yönettiği “Uçmak - Hezarfen Ahmed Çelebi” oyununun dünya prömiyerine de ev sahipliği yapacak. Tiyatroseverler Stüdyo Sahne'nin açılışına ve Okday Korunan’ın yazıp yönettiği “İyi Şanslar”ın prömiyerine aynı zamanda tanıklık edecek.

Pazar Okumaları

Garibaldi Sahnesi ise Ozan Uçar’ın yönettiği “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye” ile açılışı gerçekleşirken süreç içersinde Zafer Algöz’ün yönettiği Çehov’un “Tütünün Zararları, Bir Evlenme Teklifi, Ayı” adlı kısa oyunlarına yer verecek. İstanbul Devlet Tiyatroları'nda bu sezonla beraber başlayacak olan "Pazar Okumaları" da Garibaldi Sahnesi'nde her pazar gerçekleşecek. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan Devlet Tiyatroları Başdramaturglarından Sevgi Sanlı anısına ilk oyun “Sevgili Doktor.

Zeyinburnu Sahnesi, "Keloğlan Keleşoğlan" ile açılışını gerçekleştirirken Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Özer Tunca'nın yönettiği Necip Fazıl Kısakürek eseri “Reis Bey” ile Gökçe Kurt’un yönettiği “Bir Nefes Dede Korkut” ileride seyirciyle buluşacak oyunlar.

Yeni Sezon Yeni Oyunlar

Yeni oyunlardan Jennifer Haley’in yazdığı Metin Belgin’in yönettiği “Kaçış 3: Kıyamete Çağrı” Ekim ayında Üsküdar Tekel Sahnesi'nde yer alırken Dürrenmatt’ın yazdığı Can Gürzap’ın yönettiği “Yaşlı Bayanın Ziyareti"nin provaları devam etmekte.

Geçtiğimiz sezon seyircilerin beğeniyle izlediği oyunlardan Sevim Burak’ın yazdığı, İskender Altın’ın sahneye koyduğu “Sahibinin Sesi”ni Cevahir Sahne'de,  Memet Baydur’un yazdığı Serap Eyüboğlu’nun yönettiği “Düdüklüde Kıymalı Bamya”yı Küçükçekmece Sahnesi’nde,  Olexander Viter’in yazdığı Atilla Şendil’in yönettiği “İstasyon” ve Bülent Usta’nın yazdığı Atilla Şendil’in yönettiği “Bay Z”yi Üsküdar Tekel Sahnelerinde, Berkun Oya’nın yazdığı Kubilay Karslıoğlu’nun yönettiği “Bayrak” oyununu Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi’nde izlenebilir.

Google+ WhatsApp