TARIK ÜNLÜOĞLU VEDA ETTİ

TARIK ÜNLÜOĞLU VEDA ETTİ

Dizi ve Film oyuncusu Tarık Ünlüoğlu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süre önce akciğer rahatsızlığı nedeniyle rol aldığı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden de ayrılmıştı. Ünlüoğlu için İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne’de 3 Ekim 2019 Perşembe günü saat 11’de tören düzenlenecek.

Son yıllarda rol aldığı dizilerle adından söz ettiren Tarık Ünlüoğlu bugün 61 yaşında vefat etti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören oyuncu, son yıllarda yer aldığı dizilerle adından söz ettirerek geniş bir hayran kitlesi kazanmıştı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Mecidiyeköy Büyük Sahne’de 3 Ekim 2019 Perşembe günü saat 11’de tören düzenlenecek. Ünlüoğlu’nun naaşı Levent Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

İlk kez tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşan Ünlüoğlu, 30 yıllık tiyatro yaşamı boyunca onlarca tiyatro oyununda yer aldı. Bu süre zarfında çeşitli filmlerde rol alarak beyazperde de boy gösterdi. Ancak asıl ününü tiyatro yaşamı sonrası başladığı televizyon kariyerinde elde ett. "Kurtlar Vadisi"nde canlandırdığı "Testere Necmi" karakteri ile hafızlara kazındı. Arından sırasıyla "Gümüş" , "Benim Annem Bir Melek", "Avrupa Avrupa" ve en son yer aldığı "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olamaz" dizileriyle başarısını perçinledi.

Tarık Ünlüoğlu Kimdir? Tarık Ünlüoğlu hayatı;

16 kasım 1957 İzmir doğumlu olan oyuncu, İzmir Namık Kemal Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Konservatuarı Opera bölümüne girdi. Bir yıl devam ettikten sonra tiyatro bölümüne geçti. Mezuniyeti sonrası Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev almaya başladı. İlk oyunu 1973 yılında rol aldığı Musahipzade Celal'in "İstanbul Efendisi" adlı tiyatro oyunu oldu.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahne tozu yutarken televizyon ve beyazperdeyi de ihmal etmez. 1983 yılında TRT için çekilen  "Kurt ve Kuzu" dizisinde Kerim Afşar ve Ferdi Meter, 1986 yılında Reşat Nuri Güntekin'in "Değirmen" adlı romanından sinemaya uyarlanan filmde Şener Şen, Cihat Tamer, Ali Erkazan gibi isimlerle karşımıza çıkar.

 

Rol aldığı tiyatro oyunları;

Google+ WhatsApp