MOR, EMİNE BULUT'UN KIZI İÇİN SAHNEDE

MOR, EMİNE BULUT'UN KIZI İÇİN SAHNEDE

Sığınma evinde yaşayan 5 kadının yaşanmış hikayesini anlatan "Mor" tiyatro oyunu, geliri Emine Bulut'un kızına bağışlanmak üzere 26 Eylül'de Kırıkkale'de sahneye çıkıyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında yaşanan bir olay toplumun her kesiminde derin bir acı bırakarak infial yaratmıştı. "Ölmek istemiyorum" çığlığı sadece bir şehirde değil tüm Türkiye'de hissedilmişti. Kadıköy Halk Tiyatrosu'nun bu ve bunun gibi yaşanılan olaylara dikkat çekmek için sahneye köyduğu "Mor" adlı tiyatro oyunu, 3.sezonunu Kırıkkale Kültür Sanat Derneği ve Genç Sanat katkılarıyla Kırıkkale'de açıyor. Oyun, 26 Eylül 2019 tarihinde saat 19.30'da geliri Emine Bulut'un kızı Bilge'ye bağışlanmak üzere Kırıkkale İl Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Oyunun yönetmeni Ali Yalçıner, “Kadıköy Belediyesi'nin ulaşım sponsorluğunu üstlendiği organizasyonumuza, tüm Kırıkkale'lileri bekliyoruz“ dedi.

Kadıköy Halk Tiyatrosunun kurucusu ve "Mor" oyunu oyuncularından Ayşegül Yalçıner ise “2 sezondur devam eden oyunumuz Mor'un 3. sezonuna girmesi tiyatro adına güzel fakat toplum adına kötü bir şey, keske kadın cinayetleri olmasa ve biz bu oyunu oynamasak. Emine Bulut'un öldürüldüğü ilde sezonu açmamız çok anlamlı bence, bütün Kırıkkale'yi dayanışmaya çağırıyoruz“ dedi.

Gerçek hikayelerden yola çıkarak, Ali Yalçıner tarafından yazılan Mor oyunu; sığınma evinde yaşamak zorunda olan 5 kadının hikayesini anlatıyor. Oyun izleyiciye ve bütün kadınlara; susmayın ve seyirci kalmayın diyor.


 

Google+ WhatsApp