MÜZİK SİNEMA VE TİYATRO ENKA AÇIK HAVA TİYATROSU’NDA OLACAK

MÜZİK SİNEMA VE TİYATRO ENKA AÇIK HAVA TİYATROSU’NDA OLACAK

4 Eylül’e kadar devam edecek rogramda konserler, tiyatrolar, müzikaller, performans ve stand up gösterileri bulunuyor.

ENKA Sanat’ın yaz aylarının vazgeçilmez mekânı ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nun etkinlik programı 27 Haziran’da başlıyor. 04 Eylül’e kadar devam edecek programda konserler, tiyatrolar, müzikaller, performans ve stand up gösterileri bulunuyor. ENKA Sanat’ın yapım sponsorluğunu üstlendiği Işıl Kasapoğlu Belgeseli 10 Temmuz’da prömiyer yaparken, Başka Sinema iş birliğinde hazırlanan film gösterimleri Ağustos ayı boyunca izleyicileri bekliyor.     

 İstanbul’un en sevilen açık hava mekânlarından biri olan ENKA Açık Hava Tiyatrosu, bu yaz da sanatseverlerin önemli buluşma noktalarından biri olmayı sürdürüyor. Yeni etkinlik programı, 27 Haziran’da Türk pop müziğinin en önemli kadın vokallerinden Sertab Erener ile yetenekli gitarist, söz yazarı ve besteci Emre Kula konseriyle başlayacak. ENKA’da bir gelenek haline gelen bu akustik konserde ikili, Sertab Erener’in en sevilen parçalarından oluşan bir repertuar ile hayranlarının karşısına çıkacak. Yetenekli komedyen Kaan Sekban “Tek Kişilik Gösteri” ile 1 Temmuz gecesi ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda ilk kez izleyicilerle buluşacak ve plaza hayatından cast ajanslarına, beyaz yaka dramlarından sosyal medyadaki davranış bozukluklarına kadar pek çok konuyu kendine has üslubuyla anlatacak. 

 Fazıl Say ile Aslıhan And’ın ilk düo konseri 5 Temmuz’da! 

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile muhteşem yeteneğiyle dikkat çeken flüt sanatçısı Aslıhan And, 5 Temmuz'da ENKA Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek ilk düo konserle sanatseverlerle buluşacak. Konserde ilk olarak Fazıl Say, G.Gershwin'in eserinden uyarladığı Summertime'ı ve  pandemi döneminde bestelediği “Yeni Hayat”, Op.99  piyano sonatını çalacak. Ardından Fazıl Say ve Aslıhan And, F. Schubert’in “Arpeggione”, La minör D821 ve C. Franck’ın “La majör” piyano ve flüt sonatı eserlerini yorumlayacaklar. Konserin sonunda ise yine çok özel bir eser yer alacak; Fazıl Say’ın piyano ve flüt için bestelediği “Portreler”, Op.101. Sanatçının Türkiye’de kültür sanat hayatına yön vermiş veya katkı sağlamış değerli isimlere ithafen bestelediği ve tamamı sekiz portreden oluşan eserin “Babam Ahmet Say” ve “Şarık Tara” bölümleri gecede dinleyenlere sunulacak.

 Kenan Doğulu İhtimaller konseriyle ilk kez ENKA’da!

Türk Pop Müziği’nin yıldız isimlerinden Kenan Doğulu, 8 Temmuz gecesi İhtimaller caz projesi ile ilk kez ENKA Açık Hava Tiyatrosu’na konuk olacak. Sanatçının “Aşk Oyunu”, “Baş Harfi Ben”, “Sımsıkı”, “Ex Aşkım” gibi dillerden düşmeyen hit parçalarını caz müziğiyle bambaşka yorumlara taşıdığı konser, müzikseverlere benzersiz bir yaz gecesi yaşatacak.   

  ENKA Sanat’tan üçüncü belgesel: Işıl Kasapoğlu 

ENKA Sanat, yapımını üstlendiği Genco (Genco Erkal) ve Caniko (Yıldız Kenter) belgesellerinin ardından bu kez de tiyatromuzun en önemli yönetmenlerinden Işıl Kasapoğlu belgeseline imza atacak. Yapımcılığını Porte Film, yönetmenliğini Selçuk Metin’in üstlendiği belgeselin proje danışmanlığını Serkan Keskin, görüntü yönetmenliğini Emre Okur yaptı. Belgesel, Işıl Kasapoğlu’nun tiyatroyla tanıştığı ilk günden bugüne dek dopdolu geçen sanat hayatını ve yer yer özel hayatından kesitleri seyirciyle buluşturan bir yapım olarak izleyicilerin karşısına çıkacak. Işıl Kasapoğlu belgeseli, 10 Temmuz akşamı ilk kez ENKA Açık Hava Tiyatrosu’na izleyicilerle buluşacak. Belgeselin ikinci gösterimi ise 4 Eylül’de gerçekleşecek.

 İçinden Müzik Geçen İki Oyun: Hamiyet ve Geçen Gün

ENKA Açık Hava Tiyatrosu, 12 Temmuz’da Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı Hamiyet Müzikal Tiyatro’ya ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin en önemli bağımsız gruplarından Peyk’in ilk müzikali olma özelliği taşıyan ve gerçek bir hikâyeden uyarlanan Hamiyet, izleyicileri 80'li yılların Türkiye’sine götürecek. Müzikal, 80’ler darbesiyle birlikte daha da yoksullaştırılan ve dayanışma hakkı elinden alınan fabrika işçilerinin dünyasında hem bir emekçi hem anne hem de kadın olmanın tüm yükünü sırtlamış bir hayalperestin, yani Hamiyet’in hikâyesine odaklanıyor. Kerem Kurdoğlu’nun yazdığı ve Naz Erayda ile birlikte yönettikleri Geçen Günses, söz ve hareket parçalarından oluşan, alıştığımız tanımlara sığmayan bir gösteri. Esme Madra ile Ozan Çelik rol aldığı oyunda ikiliye sahnede, gündelik objelerden ürettikleri enstrümanları ve özgün performanslarıyla son yılların en dikkat çeken müzik gruplarından Tophane Noise Band eşlik edecek. Bu sıra dışı oyun 19 Temmuz akşamı ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. 

 Barabar, Şakalı Akustik ve Redd hayranlarıyla buluşmaya hazır!

Anadolu ezgilerini, Türk Halk Müziği eserlerini yerel enstrümanlar ile Batı müziği enstrümanlarını harmanlayıp altyapılarıyla düzenleyerek kendi tarzlarını oluşturan Barabar, müzikseverleri Anadolu topraklarında keyifli bir yolculuğa çıkartmak üzere 22 Temmuz’da ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Kargo ve Mor ve Ötesi gruplarıyla ülkemizdeki rock müzik sahnesine yön veren Koray Candemir ve Harun Tekin, 24 Temmuz’da ENKA Açık Hava Tiyatrosu’nda bir araya gelecek. İkili, 10 yıldır gerçekleştirdikleri özel gösterileri Şakalı Akustik ile en hakiki halleriyle seyircilerle buluşacak; hem birbirlerinin şarkılarını hem de sevdikleri şarkıları çalarken, bir yandan da sohbet edecekler. Doğan Duru, Güneş Duru ve Berke Özgümüş’ten oluşan, Türk Rock Müziği’nin en önemli gruplarından Reddin 2010 yılında gerçekleştirdiği  “Softcore” adlı konuklu akustik konser serisi, yıllar sonra 26 Temmuz’da Enka Açık Hava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluşacak. Grubun en sevilen şarkılarının caz sanatçısı Selen Gülün tarafından Redd ve yaylı çalgılar quartet’i için yeniden düzenlendiği konserde, sürpriz sanatçılar da sahne alacak. 

 ENKA Açık Hava Sineması’nda hem filmleri hem de yıldızları seyredin  

Geçtiğimiz sene olduğu gibi ENKA Açık Hava Sineması bu yılda sinemaseverlere açık havada yaz akşamlarında benzersiz bir sinema deneyimi sunacak. 1-28 Ağustos tarihleri arasında Başka Sinema iş birliğiyle hazırlanan film seçkisinde dram, komedi, korku, animasyon gibi farklı türlerde hem yerli hem yabancı bol ödüllü yapımları içerecek. Program 1 Ağustos’ta Kôji Yakusho’ya Cannes’da En İyi Erkek Oyuncu ödülü getiren ve Oscar’a aday gösterilen Mükemmel Günler (Perfect Days) filmiyle perdelerini açacak. 5 Ağustos ise yılın en çok beklenen animasyon filmi yedi yılda tamamlanan ve tamamı 60 kişilik bir ekip tarafından elle çizilen Çocuk ve Balıkçıl (The boy and the heron) ENKA Açık Hava Sineması’nda olacak. Büyük usta Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra sinemaya muhteşem dönüşünü de sağlayan film, Miyazaki’den beklediğimiz üzere muhteşem bir görsel dünya, olağanüstü renkler ve sürekli canlı tutulan gizemler içerecek. 7 Ağustos’ta ise Todd Haynes’in yeni filmi, Cannes’da Altın Palmiye için yarıştıktan sonra New York Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen psikolojik dram Bir Skandalın Peşinde (May December) 9 Ağustos’ta ise geçtiğimiz yılın en çok konuşulan yapımlarından biri olan  Christopher Nolan imzalı film, atom bombasının icadı ve geliştirilme sürecini fizikçi J. Robert Oppenheimer'ın gözünden anlattığı Oppenheimer gösterimde olacak. 12 Ağustos’ta, Greta Gerwig'in yönettiği Margot Robbie, Ryan Gosling ve America Ferrera’nın rol aldığı Barbie, 14 Ağustos’ta Selman Nacar’ın yönettiği bir cinayet zanlısını savunurken kendisiyle yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın hikâyesini konu alan Dünya prömiyerini Venedik’in Orizzonti bölümünde yapan ve 43. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve Fipresci ödüllerini kazanan Tereddüt Çizgisi, 16 Ağustos’ta Dünya prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’nin sahibi olan Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomy of a Fall) sinemaseverlerle buluşacak. 19 Ağustos’ta Oscar’lı yönetmen Ryûsuke Hamaguchi yeni filmi Kötülük Diye Bir Şey Yok (Evil Does Not Exist), 21 Ağustos’ta Akademi Ödülleri’nde (Oscar) 7 dalda ödül kazanan Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything everywhere all at once), 23 Ağustos’ta 43. İstanbul Film Festivali’nde 4 ayrı dalda ödül alan yerli yapım Bildiğin Gibi Değil, 26 Ağustos’ta Dune: Çöl Gezegeni (Dune Part Two) gösterimde olacak. ENKA Sanat & Başka Sinema iş birliğinde hazırlanan ENKA Açık Hava Sineması perdelerini, 28 Ağustos’ta Cannes Film Festivali’nde Belirli Bir Bakış bölümünün açılış filmi olarak gösterilen, Thomas Cailley’nin bilimkurguyla aksiyon arasında gezinen Hayvan Krallığı (Animal Kingdom) ile kapatacak. Tüm film gösterimleri için “1 bilet alana 1 bilet bedava” kampanyası geçerli olacak. 

 

 

 


 

Google+ WhatsApp