QUARTET MAPA ANKARA'DA

QUARTET MAPA ANKARA'DA

Quartet Mapa konseri 15 Ocak Salı akşamı Yılmaz Güney Sahnesi'nde müzikseverlerle buluşuyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarının bir araya gelmesinden oluşan Quartet Mapa’nın konserinde, Solist Hüseyin Ulutaş’ın Anadolu motiflerini kullanarak yazdığı “Üçleme” isimli eseri ile ilk kez seyirciyle buluşacak.

15 Ocak günü saat 20.00'de Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleşecek konser programında, N.Paganini , H.Wieniawski , A.Bazzini ve Ali Ekber Çiçek‘in eserleri Hüseyin Ulutaş düzenlemeleri seslendirilecek.

2008 yılında İSİS QUARTET adıyla kurulan topluluk, bu isimle 2008-2010 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında çeşitli konserler verdi. 2016 yılında QUARTET MAPA ismini alan topluluk Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası üyelerinin bir araya gelmesiyle oluştu. Quartet’in repertuarında her dönem klasik müzik bestecisinin eserleri olmasına karşın, öncelikli amacı klasik müziğin ülke çapında yaygınlaşmasına aracı olmak, çağdaş dünya ve Türk eserlerin ülkemizde seslendirilmesine katkıda bulunmak, çok sesli müzik ile zengin Türk ezgilerinin bir arada kullanıldığı yenilikçi bir müzik anlayışıyla düzenlenmiş eserlerle yerelden evrensele ulaşmaktır.

2016 yılı itibariyle repertuarını bu amaç çerçevesinde oluşturan topluluk, solist keman sanatçısı olarak topluluğa katılan Hüseyin Ulutaş’ın düzenlemelerinin de yer aldığı N.Paganini’den A.E.Çiçek’e uzanan zengin bir repertuarla konserler vermeye başlamıştır.

Solist: Hüseyin Ulutaş (Keman)

1.Keman: Yeşim Güner

2.Keman: Şenzelita Aykanat

Viyola: Melda Sak

Viyolonsel: Zeynep Ulutaş

Google+ WhatsApp