TURGUT ARSEVEN VEDA ETTİ

TURGUT ARSEVEN VEDA ETTİ

Usta oyuncu Turgut Arseven bu sabah 72 yaşında hayatını kaybetti.

İBB Şehir Tiyatroları ayrıca yayınladığı başsağlığı mesajında, "İBB Şehir Tiyatroları tiyatro oyuncusu Turgut Arseven'i yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk tiyatrosuna başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

2 Şubat 2019 Cumartesi saat 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek törenin ardından Şişli Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Turgut Arseven Kimdir?

Turgut Arseven'in hayatı; 1947 yılında İstanbul’da doğdu. Babası Şehir Tiyatroları sanatçısı Şakir Arseven, ağabeyi Şehir Tiyatroları oyuncularından Atacan Arseven’dir. Turgut Arseven sahneye ilk kez 1963 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda çıktı. Uzun yıllar Çocuk Tiyatrosu bölümünde Ferih Egemen’in yardımcılığını yaptı. 1986 yılında ‘Milyarder’ isimli filmde Şener Şen, Münir Özkul, Adile Naşit gibi önemli isimlerle birlikte rol alan Arseven, Sevilen dizilerde ve televizyon filmlerinde de yer aldı.

Rol aldığı tiyatro oyunları; Bir Varmış Bir Yokmuş, Cyrano De Bergerac, Mavi Yapraklı Ev, Umut Çeşmesi, Nuh’un Gemisi, Bir Kavuk Devrildi, Yarısı, Trampacılar, Kocadağlar Ağası, Yakut Balık, Köşebaşı, Anna Karenina, Buzlar Çözülmeden, Tehlikeli Güvercin, İvanov, Taş Bademleri, Köse İle Ese, Vişne Bahçesi, Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru, IV. Murat, Beni Dünya Kadar Sev, Balıkesir Muhasebecisi, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, Pamuk Prenses ve Yedi Cüce, Antonius Ve Kleopatra, Gazete Gazete, Cem Sultan, Sokağa Çıkma Yasağı, Düş ve Klarnet, Üç Kız Kardeş, Kuşlar, Cem Sultan, Sokağa Çıkma Yasağı, Hırçın Kız, Beni Dünya Kadar Sev.

Rol aldığı diziler; Beşinci Boyut, Mavi Rüya, Sırlar Dünyası / Sır Kapısı, Bizim Otel, Borsa, Affet Bizi Hocam

Google+ WhatsApp