Sahne Pulchérie'de Şubat

Sahne Pulchérie'de Şubat

Ödüllü oyunların Sahne Pulchérie'de yer alacağı bir program seçkisi, tiyatroseverleri bekliyor.

Sahne Pulchérie, Şubat ayında yine dopdolu. Sahne Pulchérie, tiyatroseverlerin beğenisini kazanmış, ödüllü tiyatro oyunlarıyla seyirci karşısına çıkıyor. Sırasıyla Batı (Kirpi Tiyatro) , Zabel (BGST – Tiyatro), Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit (Tiyatro Hemhâl) ve Kürklü Venüs (Yolcu Tiyatro) programda yer alıyor.

Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen ücretsiz film gösterimleri kapsamında ise bu ay, Jean Paul Belmondo ve Anna Karina'nın başrollerini paylaştığı, Jean-Luc Godard'ın 1965 yapımı unutulmaz filmi Çılgın Pierrot izlenebilecek. Ayrıca Beyaz Perdede Tiyatro etkinliği kapsamında Eric Ruf'ün rejisiyle Comédie Française'de halen sahnelenmeye devam eden Romeo ve Juliet oyununun profesyonel kaydı, Kirpi Tiyatro, Pathé Live ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Sahne Pulchérie'nin ekranında Türkçe üst yazılı olarak izlenebilecek.

Şubat Etkinlik Tarihleri:

8 Şubat 2019 Cuma saat 20.30 Çılgın Pierrot – Film Gösterimi (Ücretsiz Etkinlik)
9 Şubat 2019 Cumartesi saat 20.30 Romeo ve Juliet – La Comédie Française – Beyaz Perdede Tiyatro
15 Şubat 2019 Cuma saat 20.30 Batı – Kirpi Tiyatro
16 Şubat 2019 Cumartesi saat 20.30 Zabel – BGST Tiyatro
22 Şubat 2019 Cuma saat 20.30 Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit – Tiyatro Hemhâl
23 Şubat 2019 Cumartesi saat 20.30 Kürklü Venüs – Yolcu Tiyatro

Sahne Pulchérie Hakkında:

2013 yılında Arzu Bigat Baril’in sanat yönetmenliğinde açılan Sahne Pulchérie, Beyoğlu'nun keyifli bir sokağında, tiyatroyla beraber çağdaş dans, performans, kukla oyunu gibi farklı sahne sanatlarına yıllardır ev sahipliği yapıyor. Sezon gösterilerinden bir seçki sunma hedefiyle yola çıkan Sahne Pulchérie'nin bugüne dek ağırladığı topluluklar arasında, Semaver Kumpanya, Tiyatro Adam, Çıplak Ayaklar Kumpanyası, Hayal Perdesi, Ustaların Sahnesi, Tiyatro BeReZe, Şermola Performans, Seyyar Sahne, Tiyatro Hemhâl, BGST Tiyatro, REST Tiyatro, Kirpi Tiyatro ve Yolcu Tiyatro gibi birçok isim yer alıyor. Seyircilere cuma ve cumartesi akşamları kapılarını açan Sahne Pulchérie'deki tüm oyunlar Fransızca veya İngilizce üst yazıyla sahneleniyor.
 

Google+ WhatsApp