Ünlü Caz Piyanisti Béla Szakcsi, Istanbul'da

Ünlü Caz Piyanisti Béla Szakcsi, Istanbul'da

"Gül Baba Mirası Koruma Vakfı’’ tarafından düzenlenen, Macar müzisyen Béla Szakcs ve Türkiye’den önemli caz müzisyenlerini aynı sahnede buluşturan konser, 25 Kasım’da Salon IKSV’de gerçekleşecek

"Gül Baba Mirası Koruma Vakfı’’, Türkiye ve Macaristan arasındaki kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlediği İstanBuda etkinlik projesi kapsamında Caz Piyanisti Macar Béla Szakcsi ve Türkiye’den önemli caz müzisyenlerini aynı sahnede buluşturuyor.

25 Kasım'da Salon IKSV'de gerçekleşecek caz konserinde Béla Szakcsi Lakatos’a Ferit Odman, Tolga Bilgin, Engin Recepoğulları ve Ozan Musluoğlu tınılarıyla eşlik edecek.

Béla Szakcsi Lakatos
1970’te Montreux Caz Festivali’nde ikincilik ödülü alan ve Avrupa, Kuzey Amerika, Asya’da birçok prestijli mekân ve festivalde sahne alan piyanist, besteci Béla Szakcsi Lakatos, çocuk yaşta piyanoyla tanışmış ve Macar caz tarihinde füzyon cazın popülerleşmesinde büyük payı olmuştur. Müzikaller, operalar ve baleler için yaptığı bestelerle de tanınan Béla Szakcsi, Caz ile klasik müziğin birlikteliğine vurgu yapan sanatçı Ferenc Liszt ve Kossuth ödüllerinin de sahibidir.

Gül Baba Mirası Koruma Vakfı
Türk ve Macar hükümetlerinin iş birliğiyle 2006 yılında Macar ve Türk toplumları arasında kültürel bir köprü kurmak ve iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik ve turistik ilişki ve faaliyetleri artırmak amacıyla kuruldu.

Google+ WhatsApp