YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

YENİ ÇIKAN KİTAPLAR

 Yapı Kredi Yayınları, toplu şiirler ve öyküler ciltlerinde öne çıkan kitapların ayrı basımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Turgut Uyar’ın şiir kitabı Toplandılar yeniden, bağımsız biçimde okuruna ulaşıyor.

Toplandılar kitabı şairin İkinci Yeni’ye ve kendisine yapılan politik eleştirilere verdiği bir yanıt olması yanında “direniş edebiyatı”nın güzel bir örneği niteliğindedir.

Turgut Uyar’ın bütün şiirlerini kapsayan Büyük Saat kitabı içinde yer alan Toplandılar herhangi bir değişiklik olmadan ama ilk baskıyla karşılaştıran birkaç dipnot eklenerek yayına hazırlandı.

LABİRENT - BATI VE HASIMLARI

 Amin Maalouf Labirent’te Batı ile hasımları arasında yaşanan yeni çatışmaların ve meydan okumaların kadim kökenlerini dört büyük ulusun tarihi üzerinden anlatıyor: Meiji döneminde büyük bir modernleşme ivmesi kazanarak Asya’nın yükselen gücü olan Japonya; uzun yıllar Batılı uluslar için tehdit oluşturmuş Rusya; 21. yüzyılda ekonomik üstünlüğünü ilan eden Çin ve gezegenin hâlâ kültürel, teknik ve ekonomik anlamda süper gücü sayılan Amerika Birleşik Devletleri.

HAYALİ BİR HAYAT - SİEGLİNDE GEİSEL İLE SÖYLEŞİ

 Okumanın Tarihi, Geceleyin Kütüphane, Kelimeler Şehri gibi kitaplarıyla dünya çapında bir okur kitlesine kavuşsa da kendini her şeyden önce bir okur olarak tanımlayan Alberto Manguel, Covid-19 pandemisinin ilk yılında İsviçreli gazeteci Sieglinde Geisel’e verdiği söyleşide hayatında ve okurluğunda rol oynayan her şeyi içtenlikle anlatıyor. Hayali Bir Hayat, Alberto Manguel’in kelimelerden inşa edilmiş dünyasına ve bu dünyanın kaynaklarına samimi bir yolculuk.

BAMBAŞKA BİR ÜLKE AMERİKA'YA YOLCULUK

 Gülten Dayıoğlu ile çok şaşırtıcı, tadına doyulmaz bir Amerika gezisine hazır mısınız? Sevimli çizgi film kahramanlarının yaşadığı Disneyland, akıllı yunusların harika gösteriler yaptığı Sea World, geveze bir robotla tanışacağınız, geleceğin dünyası Epcot Center… Hollywood, Universal Stüdyoları, Beverly Hills…Los Angeles, San Francisco, New York, Miami, Orlando… En büyük şehirler, en uzun köprüler, en yüksek gökdelenler… Haydi gelin bu bambaşka ülkeyi hep birlikte gezelim!

yor.

 

[email protected]

Google+ WhatsApp