YENİ MEDYA SÖYLEŞİLERİ” BAŞLIYOR

YENİ MEDYA SÖYLEŞİLERİ” BAŞLIYOR

Akbank Sanat yeni söyleşi dizisi “Yeni Medya Söyleşileri”, ilk konuk Doç Dr Çiğdem Bozdağ'ın katılımıyla 25 Aralık'ta başlıyor.

Moderatörlüğünü İsmail Hakkı Polat’ın üstlendiği Akbank Sanat'ın sunduğu "Yeni Medya söyleşileri"nde, Yeni Medya ve merak edilen yönleri izleyicilerin de dahil olduğu etkileşimli bir formatta tartışılacak

Söyleşi dizisi 25.Aralık Salı günü Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Başkanı Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ’ın konuk olarak katılacağı Dijital Okur-Yazarlık söyleşi ile başlayacak.

“Dijital Okur-Yazarlık” söyleşisinde; “Yeni Medya kavramı nedir? Şimdiye kadar gazete, radyo, TV olarak vücut bulan medya kavramından farklılıkları nerededir? Onların bir uzantısı veya devamı mıdır, yoksa mevcut tanımdan radikal biçimde bir ayrışmaya başlayan yeni bir kavram mıdır? Pasif kitle iletişim araçlarından etkileşimli kitlesel ağ ortamlarına geçiş medya kavramını nasıl bir dönüşüm sürecine sokmuştur? Söz konusu dönüşümün bireysel ve toplumsal etkileri nelerdir? Gençlerin ve giderek orta yaş üstü kuşağın da daha fazla zaman geçirmeye başladığı yeni medya platformlarında bireyleri bekleyen fırsatlar ve tehditler neler? Yeni Medya’ya bilinçli yaklaşmak ve dijital okur-yazarlık, çocuklar, gençler ve hatta yetişkinler için neden önemli? Bilinçli kullanımın ipuçları neler? Dijital okur-yazarlık neden bir devlet politikası olmalı? Yeni Medya gelecekte nasıl bir dönüşüme uğrayacak ve geleceğin toplumlarının oluşumunda nasıl bir rol oynayacak?” sorularına cevaplar aranacak.

İsmail Hakkı Polat hakkında;
1989’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İsmail Hakkı Polat, 1989-2004 yılları arasında Siemens, Nortel-Netaş, Ericsson ve Turkcell gibi telekomünikasyon firmalarında mühendis ve yönetici olarak çalıştı. 2004 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak “Yeni Medya” dersi veren Polat, üniversitenin Yeni Medya Bölümü’nün kuruluş çalışmalarında da yer aldı. Polat ayrıca, Doğan Holding, Merkez Yayın Grubu ve Ciner Medya Grubu gibi medya kuruluşlarının mobil iletişim ile ilgili birimlerinin kurulmasında ve interaktif servislerin geliştirilmesinde danışman olarak aktif görev yaptı. Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı ve Kurucu Yönetim Kurulu üyesidir.

Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ (Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Başkanı) hakkında;
Bu görevinden önce Sabancı Üniversitesi’nde Mercator-IPM araştırmacısı olarak çalışmış olan Bozdağ, doktora çalışmasını Ocak 2013’te Bremen Üniversitesi’nde tamamlamış ve 2008-2013 yılları arasında yine aynı üniversitede araştırmacı ve öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Bozdağ’ın araştırma alanları arasında Dijital Medya, Medya ve Göç, Medya ve Teknoloji Sosyolojisi, Kültürlerarası ve Kültürler Ötesi İletişim ve de Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri yer almaktadır.

Söyleşi programı:

25 Aralık 2018, Salı Saat: 18.30
Doç. Dr. Çiğdem Bozdağ (Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölüm Başkanı)
“Yeni Medya ve Dijital Okur-Yazarlık”

23 Ocak 2019, Çarşamba Saat: 18.30
Yalçın Arı (DijitalHabitat.com kurucusu ve yeni nesil belgesel yapımcısı)
“Yeni Medya, İnsan ve Toplum”

19 Şubat 2019, Salı Saat: 18.30
Kaan Kayabalı (Onedio.com Kurucusu)
“Yeni Medya ve Yayıncılık”

12 Mart 2019, Salı Saat: 18.30
Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman (Netkent Üniversitesi Rektörü)
“Yeni Medya ve Kültür-Sanat”

16 Nisan 2019, Salı Saat: 18.30
Cemil Şinasi Türün (Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Blockchain Sanatçısı)
“Yeni Medya ve Para”

21 Mayıs 2019, Salı Saat: 18.30
Av. Şebnem Ahi (Ahi Hukuk Bürosu Kurucu ortağı)
Av. M. Gökhan Ahi (Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi)
“Yeni Medya ve Hukuk”

Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinde Akbank Sanat Danışmasından temin edilebilir

Google+ WhatsApp