İYİLİK ÖDÜLÜ ERCAN KESAL’A VERİLDİ

İYİLİK ÖDÜLÜ ERCAN KESAL’A VERİLDİ

Uluslararası Mitoloji Film Festivali'nde Mergen (Bilgelik) ödülü Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a, Ülgen (İyilik) ödülü ise usta sanatçı Ercan Kesal'a verildi.

Bu yıl ikincisi TÜMAV Vakfı tarafından yazar Gülşah Elikbank direktörlüğünde hayata geçen Uluslararası Mitoloji Film Festivali'nde Mergen (Bilgelik) ödülü Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a, Ülgen (İyilik) ödülü ise usta sanatçı Ercan Kesal'a verildi.

Yoğun bir ilgiyle karşılaşan festivalin üçüncüsünü daha çok şehirde ve daha zengin bir içerikle yapmak için ekip olarak çalışmaya başladıklarını belirten festivalin direktörü yazar Gülşah Elikbank şunları söyledi:   "TÜMAV Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez hayata geçen Uluslararası Mitoloji Film Festivali, İnsanlığın Ortak Hikayesi sloganıyla çıktı yola. İzmir'de başlayan Manisa’da devam eden ve İstanbul’da tamamlanan festivalde 8 film sanatseverlerle buluşurken 5 farklı mekanda 8 söyleşi, 1 sergi ve 1 de konser düzenlendi. Mergen (Bilgelik) ve Ülgen (İyilik) ödüllerini verilirken Türk mitolojisi ögeleriyle yazılmış en iyi uzun metraj film senaryosu da 50 bin TL ile ödüllendirdi.

 Ödüller Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a ve Ercan Kesal'a verildi

Mergen (Bilgelik) ödülü festival komitesi tarafından arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a verildi. Ülgen (İyilik) Ödülünü ise usta sanatçı Ercan Kesal, Urla'da yapılan bir törenle aldı.

Senaryo yarışmasını "Bebe Mezarlığı" ile Ali Uygur Selçuk kazandı

Festival Direktörü Gülşah Elikbank, Gain TV işbirliğinde verilen senaryo ödülünün 50 bin TL olduğunu hatırlatarak, senaryolarını gönderen tüm katılımcılara ve senaryoları değerlendiren jüri üyelerine teşekkür etti. Gülşah Elikbank yarışmada birinci olan senaryoyu festivalin sanat yönetmeni Gökmen Küçüktaşdemir ile birlikte açıkladı. Senaryo yarışmasında birinciliği "Bebe Mezarlığı" senaryosu ile Ali Uygur Selçuk kazandı.

Festivalde; Ormanın Şarkısı: Mavka, Aşk Her Yerde, Narsistle Aşk, İkizler Takımı, Köylüler, Dali’yi Beklerken, Çocuk ve Balıkçıl, Asteriks ve Oburiks filmleri gösterildi.


 

Google+ WhatsApp