"Fotoğrafın Doğuşu ve Gelişmesi" Mardin Kent Müzesi'nde

Küratör ve fotoğraf tarihçisi Engin Özendes, 17-18 Kasım’da fotoğraf tarihi üzerine Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi'nde iki ayrı buluşma gerçekleştiriyor

Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek müze ve sanat galerisine dönüştürülen Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi “Fotoğrafın Türlü Halleri – Murat Germen: Kesit Retrospektif” sergisine paralel olarak bir dizi etkinlik planlıyor.

Küratör ve fotoğraf tarihçisi Engin Özendes, 17-18 Kasım’da fotoğraf tarihi üzerine Mardin Kent Müzesinde bir söyleşi programı gerçekleştirecek. Programın birinci günü katılımcılara fotoğraf tarihi üzerine görseller eşliğinde detaylı bilgi aktaracak olan Engin Özendes; programın ikinci günü ise, Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık kavramını ele alacak ve Mardinli fotoğrafçı bir ailenin hikayesini anlatacak.

17 Kasım Cumartesi, 16.00 “Fotoğrafın Doğuşu ve Gelişimi”

18 Kasım Pazar, 11.00 “Osmanlı’da Fotoğrafçılık ve Mardinli Fotoğrafçı Bir Aile”

Engin Özendes Hayatı;
Türkiye fotoğraf tarihi araştırmalarına 1974’te başladı. Çok sayıda yerli ve yabancı gazete, dergi ve ansiklopedide yazıları yayımlandı, Fotoğraf üzerine yaptığı çalışmaları nedeniyle 1990’da Fédération Internationale de L’Art Photographique (FIAP) tarafından Excellence Fiap (ESFIAP) unvanı verildi. Fotoğrafın tarihi ve çağdaş fotoğrafçılık üzerine 14 kitabı yayımlandı. Küratör olarak Türkiye’de 42, yurtdışında 17 sergi açtı. Haziran 2004-Mayıs 2011 tarihleri arasında, İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin Fotoğraf Sergileri Küratörü olarak görev aldı.

Google+ WhatsApp