HALDUN ERGÜVENÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

HALDUN ERGÜVENÇ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İBB Şehir Tiyatroları ve Türk Sineması'nın değerli oyuncusu Haldun Ergüvenç Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılan törenle son yolculuğa uğurlandı.

Cenaze töreni, Haldun Ergüvenç’in ailesi, dostları ve İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Şehir Tiyatroları Müdür Yardımcısı Mehmet Karaosmanoğlu, Eraslan Sağlam, Emin And, Metin Çoban, Bora Ayanoğlu, Hikmet Körmükçü, Suphi Tekniker, Aziz Sarvan ,Hüseyin Tuncel, Yalçın Avşar, Ali Mert Yavuzcan, Yeliz Gerçek, Yasemin Gezgin Yavuzcan’ın da aralarında olduğu yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Haldun Ergüvenç kimdir?
4 Şubat 1945 tarihinde Giresun’da doğdu. Şehir Tiyatroları’nda ilk kez sahneye 1962 yılında “Güneş Batarken” oyunuyla çıktı. Oyunculuk kariyerinin yanı sıra seslendirme sanatındaki başarısıyla yurt çapında tanındı. Vişne Bahçesi, Cyrano De Bergerac, Dişi Kuş, Boğaç Han (Dede Korkut), Dikenli Yol, Tehlikeli Güvercin, Alis Harikalar Ülkesinde, Sokrates Savunuyor, İvanov, Bahar Noktası, Palto, Bir Ata Krallığı, Güneş Batarken, Önce İnsan, Suç Ve Ceza, Hamlet, Ferhad İle Şirin, Pencere, Üç Kız Kardeş, Binali ve Temir adlı tiyatro oyunlarında rol aldı. 2010 yılında İBB Şehir Tiyatroları’ndan emekli oldu.

Google+ WhatsApp