MUSE 90401 EDİNBURGH FRINGE'DE YARIŞIYOR

MUSE 90401 EDİNBURGH FRINGE'DE YARIŞIYOR

Fadik Sevin Atasoy, tek kişilik oyunu "Muse 90401 - Bir Esin Perisi Davası" ile “en iyi kadın oyuncu”, “en iyi oyun” ve “en iyi metin yazarı” olmak üzere 3 dalda aday olduğu Edinburgh Fringe Festivali'nde bugün sahneye çıkıyor.

Fadik Sevin Atasoy'un ingilizce olarak yazdığı ve beş ayrı kadın karakteri canlandırdığı "Muse 90401" ilk kez 8 mart 2015 Dünya Kadınlar Günü'nde Amerika'nın Los Angeles şehrinde Edgemar Center for The Arts Tiyatrosu’nda sahnelendi.

Sanat Gezegeni’nden dünyayaya gönderilmiş bir esin perisi olan “Muse” , Tolstoy, Shakespeare ve Leonardo Da Vinci’nin eserlerini yaratma süresinde onlara ilham vermek üzere görevlendirilmiştir. Lakin insan olma arzusu ile yanıp tutuşan Muse (esin perisi), Ustaların kadın karakterlerin yarattıkları finalleri değiştirmeye calişmış , bu nedenle ustalar tarafından Sanat Gezegeni’nin mahkemesine şikayet edilmiştir. Oyun “Muse” un mahkeme karşısında kendini savunması ile başlar.

 

 

En büyük arzusu insan olmak ve kendi eserini dünyaya bırakabileceği bir ustaya dönüşmek olan 90401 sicil numaralı Muse'un hikayesi Türkiye Prömiyerini "Bir Esin Perisi Davası" adıyla 2 Nisan 2019 tarihinde Erdal Beşikçioğlu rejisiyle Tatbikat Sahnesi'nde gerçekleştirdi. Nisan ayında Ankaralı tiyatroseverleri büyüleyen tek kişilik müzikal oyun, gelecek sezon İstanbul'da da sahnelecek.

Yazan: Fadik Sevin Atasoy
Yonetmen: Erdal Beşikçioğlu
Oyuncu: Fadik Sevin Atasoy
Orjinal Müzik: Emir Işılay
Cevirmen: Fadik Sevin Atasoy
Piyano: Murat Köselioğlu
Dans- Koreografi: Bahar Keleş

Oyun, İskoçya'da düzenlenen Edinburgh Fringe Festivali'nde Tatbikat Sahnesi ve Zoo Venues ortak prodüksiyonuyla 2-10 Ağustos 2019 tarihlerinde saat 13.00'de Zoo Southside salonunda İngilizce olarak 9 gün boyunca sahne alacak.

Google+ WhatsApp