HER ÇARŞAMBA TESAK'DA FELSEFE SÖYLEŞİLERİ!

HER ÇARŞAMBA TESAK'DA FELSEFE SÖYLEŞİLERİ!

Kasım-Aralık boyunca her Çarşamba 18:30’da yapılacak olan TESAK Çarşamba Akşamüstü Söyleşileri’nin teması “Felsefe, Etik ve İnsan Hakları” olarak belirlendi. Kasım Ayı söyleşileri 7 Kasım'da Prof Dr Yasemin İnceoğlu ile başlıyor.

Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’nde(TESAK) Kasım ayı “Çarşamba akşamüstü söyleşileri” kapsamında Tıp, mimarlık, iletişim, hukuk, felsefe gibi alanlarda uzman konuşmacılar disiplinler arası bir yaklaşımla “Felsefe, Etik ve İnsan hakları” konusunu ele alacaklar.

Bu bağlamda 7 Kasım tarihli ilk konuğu medya ve iletişim alanında çalışmalarıyla tanıdığımız, bu alanda onu aşkın yayını, çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ile yürüttüğü projeler bulunan Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu olacak. İnceoğlu “Medya ve Ötekileştirme” başlıklı söyleşisinde ön yargılar, kalıp yargılar, ayrımcılık, nefret söylemi ve ötekileştirmenin medya aracılığıyla yeniden üretilmesi üzerine değinecek.

Felsefe söyleşilerinin ikinci konuğu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Hasan Yazıcı olacak. Yazıcı, 14 Kasım’da yapacağı “Alt/Üst Etik” başlıklı söyleşisinde ülkemizdeki etik buhranın nedenlerini anlatacak.

21 Kasım tarihinin konuğu ise Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri olacak ve “Bir İnsan Hakkı Olarak ‘Kentsizleşme” başlıklı söyleşisinde “Kentsizleşme”yi tartışmaya açacak.

Kasım ayı son konuğu Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr Solmaz Zelyüt’ün söyleşi başlığı “İnsan Hakkı ve Hukuklar”. “İnsan hakları” değil de "insan hakkı" kavramının, hukuk değil de "hukuklar"ın araştırılması gereğini vurgulayacağı konuşmasında politik ve etik alanın birbirine değen sınırları hakkında yürütülen tartışmalara değinecek.

Google+ WhatsApp