PROUST VE MÜZİK

PROUST VE MÜZİK

Yapı Kredi Kültür Sanat ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ortaklığında gerçekleşecek “Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik” konseri, 27 Mart'ta sanatseverleri bekliyor.

Yapı Kredi Yayınları (YKY)'ndan çıkan Mehmet Rifat’ın yazdığı “Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik” kitabından ilhamla Yapı Kredi Kültür Sanat ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ortaklığında tasarlanan “Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik” konseri 27 Mart 2019 Çarşamba günü saat: 18:30’da Özel Saint Benoît Fransız Lisesi Silüet Salonu’nda yapılacak.

Konser öncesinde felsefeci, yazar ve çevirmen Nami Başer ile müzik tarihçisi, besteci ve orkestra şefi Emre Aracı da Proust’un yapıtı ve bunun içinde müziğin yeri üzerine konuşma yapacaklar.

Konserde keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve piyanist İris Şentürker, Proust’un yapıtında ve yaşamında büyük öneme sahip olan Richard Wagner, Camille Saint-Saëns, César Franck ve Reynaldo Hahn’ın eserlerini yorumlayacaklar.

Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik konseri, ücretsiz ve rezervasyonludur. Rezervasyon formu için www.sb.k12.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mart 2018’de YKY’den çıkan Mehmet Rifat’ın yazdığı “Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik” kitabı iki ana bölümden (Proust ve Müzik; Proust ve Besteciler) oluşuyor. Kitapta bir yandan Proust’un kaleminden çıkan müzik üzerine yapılmış en güzel, en çarpıcı, en ironik yorumlar yer alırken öte yandan bu “büyük yazar”ın Bach, Beethoven, Chabrier, Chopin, Debussy, Mozart, Schubert, Schumann, Strauss, Wagner ve daha birçok besteciye ilişkin değerlendirmeleri, beğenileri ve eleştirileri bulunuyor.

Google+ WhatsApp