ROCK OFF 2019 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ROCK OFF 2019 İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Düzenlenmeye başladığı 2014 yılından beri önemli Rock ve Metal müzik gruplarına ev sahipliği yapan Rock Off, Opeth, Pentagram, Ensiferum gibi ilgi çekici gruplarla 6 Temmuz'da müzikseverlerle buluşuyor.

Megadeth, Korn, Amon Amarth, Apocalyptica gibi grupları ağırlayan Rock Off, 6. yılına "Birlikte Güzel" diyerek hazırlanıyor. Bu yıl TEC, Undertakers, Khepra, Black Tooth, Pentagram, Ensiferum ve Opeth en dikkat çekici gruplar olarak açıklandı.

OPETH

İsveç'te kurulmuş progresif metal grubu Opeth, çıkış albümü "Orchid"i 1994 yılında kaydetti. Ancak yayımcısının yeni kurulmasından dolayı yaşadığı problemler yüzünden albümün yayınlanması 1995'i buldu. progrefis metal albümleri ilgiyle karşılandı. İngiltere turnesi sonrası 1996 yılında "Morningrise" albümü yayınlandı. Albümleri sonrası tekrar İngiltere ve İskandinavya turnesi çıkan Grup, müzikseverlerin artan ilgisiyle beraber yapımcıların da dikkatini çekmeye başlar. ilk iki albümleri Amerika'da yayımlanır.

Opeth esas çıkışını üçüncü albümleri My Arms, Your Hearse (1998) ile gerçekleştirir. Oepth, günümüze kadar 9 albüm daha yayınlayarak 29 yıllık müzik kariyerini geride bıraktı. Tüm bu süreç sırasında Mikael Åkerfeldt dışında yaşanılan grup elemanı değişimleri neredeyse günümüze kadar sürer.

İlk zamanlarında Extreme Metal, death metal hatta black metal melodilerini çok yoğun kullanırken, "Blackwater Park" ve "Deliverance" albümlerinden sonra progresif etki hızlanmış, akustik gitar ve yumuşak vokal bölümlerinin yanı sıra, güçlü geçişler ile sert melodilere ve brutal vokalleri sıkça yer vermişlerdir.

Google+ WhatsApp