ALTIN KOZA ONUR ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

ALTIN KOZA ONUR ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Komitesi, bu yıl Altın Koza Onur Ödülü'nün oyuncu Şerif Sezer ile oyuncu Haluk Bilginer ve yönetmen Yavuz Turgul'a verileceğini açıkladı

Bu yıl 28.si düzenlenecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 13 -19 Eylül Tarihlerinde sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kadir Beycioğlu’nun vefatıyla nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirirken, “Altın Koza Film Festivali’ne uzun yıllar emek veren Kadir Beycioğlu kardeşimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz elbette. Kadir’in anısını Altın Kozalarda yaşatacağız” dedi.

Zeydan Karalar , “bu yıl yine maalesef bütün dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemi günlerinde sinemanın toplumu iyileştirici ve insana moral veren gücünden hareketle, Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalimizi kesintiye uğratmadan devam ettirip,  Türk Sineması’na desteğimizi sürdüreceğiz” dedi. Başkan Karalar, covid-19 önlemleri doğrultusunda, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgenin ışığında Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi esaslarını gözeten bir düzenlemeyle, fiziksel mesafenin korunabildiği,  etkili hijyen ve dezenfekte işlemlerinin yapılacağı bir ortam için gerekli çalışmaların festival yönetimi tarafından gerçekleştirileceğini de ifade etti.

28’nci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 13-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden, Festival Direktörü Prof. Dr. Kadir Beycioğlu’nun açtığı yolda,  çalışma arkadaşlarının bayrağı devraldığı festival, bu yıl da sinema emekçilerini Adana’da aynı çatı altında bir araya getirecek.

Festivalin bu yıl ki ‘Onur Ödülleri’;  1980 yılında “Bir Günün Hikâyesi” filmiyle tiyatrodan sinemaya geçen, 1982 yılında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan “Yol” filminde Yılmaz Güney’in rol arkadaşı, 1983 yılında Erden Kıral’ın Berlin’de Gümüş Ayı” ödülünü kazanan “Hakkari’de Bir Mevsim”in başrol oyuncusu ve 1997 yılında Adana Altın Koza Film Festivali’nde, yönetmenliğini FerzanÖzpetek’in yaptığı “Hamam” filmindeki rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Ödülü”nü alan değerli sanatçı ŞERİF SEZER,

“Şahsiyet” dizisindeki rolüyle, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri "En İyi Erkek Oyuncu" Ödülü başta olmak üzere, ülkemizde de sayısız ödülün sahibi, uluslararası sinema ve tiyatro otoriteleri tarafından adından övgüyle söz ettiren, 1980-1991 yılları arasında İngiltere’de My FairLady, Kafkas Tebeşir Dairesi, Macbeth, Pal Joey, Belami (West End'deKenHill'in) Phantom of theOpera’yla seyirci karşısına çıkan ve 1987 yılında “Gecenin Öteki Yüzü” filmiyle başladığı sinema kariyerinde unutulmaz karakterlere hayat veren büyük oyuncu HALUK BİLGİNER ve

Sultan’dan Çiçek Abbas’a, Züğürt Ağa’dan Tosun Paşa’ya, Muhsin Bey’e,  Av Mevsimi’ne, Şekerpare’ye, Kabadayı’ya, Gönül Yarası’ndan Fahriye Abla’ya, Banker Bilo’ya, Kabadayı’dan Eşkıya’ya, Türk sinemasında klasikleşmiş çok sayıda filme senarist ve yönetmen olarak emek vermiş, onlarca ödülün sahibi usta yönetmen YAVUZ TURGUL’a takdim edilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenen, Festival Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı oyuncu Menderes Samancılar’ın üstlendiği festivalin Yürütme Kurulu üyeleri ise; Nebil Özgentürk, İsmail Timuçin, Hüseyin Orhan ve Gökhan Mutlay’dan oluşuyor.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması kategorilerinin yanı sıra festivalde dünya sinemasından örnekler, özel gösterim bölümleri, atölyeler, sergiler ve söyleşiler yer alacak. Ayrıca, Kadir Beycioğlu için özel bir anma töreni düzenlenecek.

Yarışma yönetmelikleri ve başvuru bilgilerine, "www.altinkozaff.org.tr" internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Google+ WhatsApp