KİMSE ÖYLE ŞEYLER KONUŞMUYOR ARTIK

KİMSE ÖYLE ŞEYLER KONUŞMUYOR ARTIK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları Şirin Gürbüz’ün yazdığı Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık adlı oyunu seyirciyle buluşturuyor

Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, 12 Eylül darbesi dönemini en acı şekilde yaşayıp parçalanan bir ailenin bugüne uzanan hikâyesini konu alıyor.

Leyla, ailesinin geçmişiyle yüzleşiyor ve onların hikâyesini anlatabilmek için hayatını değiştirmeyi göze alıyor.

Yönetmeni Emre Koyuncuoğlu, oyun ve yazarıyla nasıl tanıştığını şöyle anlatıyor:

“Çağdaş tiyatromuzun genç yazarlarından Şirin Gürbüz’le yazdığı metin aracılığıyla tanıştım. Oyununda yakın tarihimize, bu ülkede bugünümüzü şekillendiren acı gerçeklere, en özelden - aile içinden - yola çıkarak bakıyordu. Oyunuyla, olayları uzaktan izlemek ve bize dokunmayacağını düşünmek yerine bu olaylara başımıza gelen olarak, yani kendi gerçeğimizde yarattıklarını fark ederek bakmamızı öneriyordu.

Oyun 35 yıl önce yaşanmış bir “darbenin” bugüne etkisini gösteriyor. Yeni nesil muhalefetin bu gerçeklerin gölgesinde, tanık olmadıkları için tam da tanımlayamadıkları acı ve öfkeleriyle nasıl şekillendikleri ve hayatlarının nasıl etkilendiğini ortaya koyuyor

 Oyun 1980’lerde başlayıp 2010’lara uzanıyor. Yazar “darbenin” gölgesini bugüne düşürüp, birbirini yeni fark etmiş iki kızkardeş üzerinden geleceğe bir öneri oluşturuyor.

Dramaturgisini Başak Erzi’nin, sahne tasarımını Barış Dinçel’in, kostüm tasarımını Ahsenur Çiftçioğlu’nun, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu’nun, efekt tasarımını Yunus Nalcı’nın, müzik tasarımını Tamer Yiğit, Salih Korkut Peker’in, görüntü yönetmenliğini Aydın Sarıoğlu’nun, görüntü montajını Enes Altuğ Avşar’ın, görüntü yerleştirmesini Yakup Altay, Cem Baza, Caner Özdemir’in yaptığı, fotoğraflarını Ahmet Çelikbaş’ın çektiği oyunda Bora Seçkin, Radife Baltaoğlu, Kutay Kırşehirlioğlu, Ebru Üstüntaş, Hazal Uprak, Can Alibeyoğlu, Kamer Karabektaş rol alıyor.

Oyun, 20-23 Ekim, 27-30 Ekim 2021 tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de olacak…

Google+ WhatsApp