TERK EDİLMİŞ KIYILAR // NEGATİF FOTOĞRAFLAR

TERK EDİLMİŞ KIYILAR // NEGATİF FOTOĞRAFLAR

Yeşim Özsoy yeni oyununa eğilirken tiyatroyla sinemayı korkusuzca yakınlaştırıyor

İlk gösterimini 24. İstanbul Tiyatro Festivalinde yapan Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflarçevrimiçi bir gala ile dijital kültür sanat mekanı YeniPerformda seyirciyle buluştu.

Ferdi Çetinin kaleme aldığı Yeşim Özsoyun yönettiği ve bra Balcan, Yaman Ceri, Meral Çetinkaya, Banu Fotocan, Ahmet Ayaz Yılmaz’ın rol aldığı Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, bir kadının daha önce hiç gerçekleşmemiş bir aile yemeğini hayal etmesi üzerine odaklanıyor.

 Oyuncularla seyirciyi bir araya getirmeden video, ses, performans ve yerleştirmenin birleşiminden bir estetik ortaya çıkaran Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, tiyatroda seyreden ve eyleyen konumu üzerine odaklanan bir çalışma. Pandemi sırasında yaratılan oyun, hem dönemin nabzını tutarak hissiyatını ifade ediyor hem de böyle bir dönemde farklı bir seyir tekniği oluşturuyor.

Festivalde izleyicinin oyundan sonra Yapı Kredi bomontiadada fiziki olarak deneyimlediği enstalasyonun 3D videosu da çevrimiçi gala akşamı seyirciyle buluştu. İzleyici bu 3D enstalasyon videosu ile oyunun kaydedildiği mekanı oyuncular olmadan deneyimledi. Görüntü ve sesler aracılığıyla daha önce oyunda izlediği imgelerin izlerine rastladı. Oyun sonunda, oyuncular, yazar ve yönetmenin katılımıyla Zoom üzerinden bir söyleşi gerçekleşti.

Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, sezon boyunca dijital bir kültür sanat mekanı YeniPerform’da izleyicisiyle buluşmaya ve hikayesini anlatmaya devam edecek.

 

Google+ WhatsApp