ŞARKILI TÜRKÜLÜ OPERA

ŞARKILI TÜRKÜLÜ OPERA

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği müzikli oyun “Öylesine Bir Dinleti” İstanbul prömiyerini yaptı

Müzikli Oyun “Öylesine Bir Dinleti”, İstanbul Prömiyeri ile Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’ndeydi  İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği müzikli oyun “Öylesine Bir Dinleti” İstanbul prömiyerini yaptı. Oyun seyirciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

İlk kez 1985 yılında sahnelenmeye başlanan ve 1989 yılından itibaren Devlet  Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce programa alınan müzikli oyun, Murat Göksu’nun tarafından yazılıp yönetiliyor. Bu oyun ile sanatseverler; Opera özelinde; baleye, tiyatroya, müzelere, konserlere, sergilere, kitaba kısacası kültüre davet ediliyor.

Uzun yıllardır, Türkiye çapında temsiller yapan oyun, birçok sahne sanatınıiçinde barındıran opera sanatını ve çoksesli müziği tanıtmaya, yaygınlaştırmaya ve sevdirmeye yönelik ortaya çıkmıştır. “Öylesine Bir Dinleti”de izleyicilere, klasikleşmiş ve sevilen opera aryaları, şarkılar, türküler eşliğinde geniş bir repertuar sunuldu. Rigoletto, Hoffman’ın Masalları, Saraydan Kız Kaçırma,Sevil Berberi, Tosca, La Boheme, Romeo ve Julyet, Don Giovanni, Carmen gibi sevilen operalardan aryaların yanında türküler ve şarkılar sanatseverler tarafından büyük beğeni ile izlendi. Oyunun dekor ve kostüm uygulaması Olcay Engin Kaymaz’a, ışık tasarımı Taner Aydın’a ait. Öylesine Bir Dinleti’de; Can Reha Gün , Yücel Özeke, Ceren Aydın, Bezmi Hazal Ekşi, Ayçin Sürücüer, Merve Tokat, Berk Özbek , Ufuk Toker Emrah Erdem Gedik, Burak Kul, Emre Güngör, Ali Haydar Taş dönüşümlü olarak Aslihan Korkmaz ve Olena Şenol’un piyanosu eşliğinde rol alıyorlar. Eser, 14 – 21 Mart 2023 tarihlerinde, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde tekrar sahnelenecek.

Google+ WhatsApp