AYÇA BİNGÖL: MESLEĞİMİ KONFORLU BİR ŞEKİLDE YAPMAK İSTİYORUM

AYÇA BİNGÖL: MESLEĞİMİ KONFORLU BİR ŞEKİLDE YAPMAK İSTİYORUM

Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği, Türkiye’nin en uzun soluklu gençlik festivali Genç Günler’in 38.’sinin söyleşi konuğu oyuncu Ayça Bingöl’dü

 

 Tiyatro sahnesinin başarılı ismi Ayça Bingöl, ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ diziyle geniş kitlelere ulaştı. Kısa sürede büyük yapımların aranılan oyuncusu olan Ayça Bingöl, dizi setlerinde ki zorlukları anlattı.

 Üç temizlik işçisi kadının yaşadıkları zorlukları mizahi bir dille anlatan  ‘Kirli Sepeti’ ile seyirciyle buluşmaya devam eden Bingöl, mesleğini çok sevdiğini ancak günümüz set ortamlarının bazen insanın tahammül sınırlarını zorladığını söyleyerek, artık mesleğini daha konforlu bir şekilde yapmak istediğini söyledi.

Yıllar geçtikçe idealleri ve hedeflerinin farklılaştığını belirten Bingöl, “Şu an mesleğimi konforla yapmak ve daha istediğim işi yapmak istiyorum. Bunu büyük bir konfor olarak görüyoruz. Dizi ve televizyon dünyasına karşı bazı mesafeler ve koşullarla bakıyorum. Çocuklarım olmadan on altı, on yedi saat ve haftanın yedi günü sette olduğum bir zamanı da yaşadım. İnanılmaz ve insanüstü bir çalışma temposu var.  Erkan Sever ile bir sahnede, sabahın dördü, uykumuz gelmiş ve biz ne yapıyoruz diye birbirimize dertlendiğimizi hatırlıyorum“ dedi.

Bir seyircinin “Çocuklarınıza tavsiye eder misiniz oyuncu olmayı?” sorusu üzerine:
Çocuklarım önde oturuyor. Tabi söylediğim şartlar doğru ancak çok severek yaptığımız bir işimiz var. Sadece koşulları eleştiriyoruz. Sevmeden bu şartlarda bu işlerin yapılması güç. O yüzden doğru koşullar sağlandığında çocuklarımın da bu işi yapmasını çok isterim. Ama önce kendileri de isterse, yetenekleri de varsa, bütün tecrübelerimizden faydalanmalarını sağlarız, destekleriz.

Sürekli ağla ala oyuncu içinde yorucu

Can Bşak’ın Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisindeki rolünüzden sonra nasıl roller geldi? Soruna Bingöl,
“Ben sahne üzerinde komedi de dram da oynadım. Ama televizyonlarda bir şeyi iyi yaptığınızda, cezalandırıyor gibi hep aynı rol için sizi düşünüyorlar. Gerçekten başka bir şey oynayım, olmuyor. Bütün işleri Öyle Bir Geçer Zaman Ki’deki rolüm üzerinden yapımcılar da düşünüyor. Ama bu sene çalıştığım dizide komik sahneler de var ve seviyorum. Ağır ve yoğun duygular, sürekli ağla ağla, bir oyuncu olarak da yorucu geliyor” cevabını verdi.


 

Google+ WhatsApp