FELSEFELAP’DE YAPAY ZEKA HAKLARI KONUŞULACAK

FELSEFELAP’DE YAPAY ZEKA HAKLARI KONUŞULACAK

Beykoz Kundura, FelsefeLab, Yapay Zeka Hakları, ‘Tekinsiz Vadi’ Kundura Blog,

Beykoz Kunduranın felsefi yöntemlerin izinde kavramları anlamaya ve okumaya davet eden yeni platformu FelsefeLab’in konuşmalar serisi Yapay Zeka Hakları ile devam ediyor. Akademisyen Dr. Umut Eldem’in konuşmacı olacağı etkinlik, insanlar ile yapay zekaya sahip robotların yakın gelecekteki birlikteliklerini hukukî, siyasi ve ahlakî yönleriyle tartışmaya açarken, “Yapay zekaya sahip varlıklar, haklara ve sorumluluklara sahip bir birey sayılabilir mi?” sorusunun da peşine düşecek. Ücretsiz gerçekleşecek Yapay Zeka Hakları adlı konuşma yarın akşam saat 21:00den itibaren beykozkundura.comda izlenebilecek.

İstanbulun önde gelen kültür ve sanat kurumlarından Beykoz Kunduranın kürasyonlarından yola çıkarak felsefi yöntemlerin izinde kavramları anlamaya ve okumaya davet eden yeni platformu FelsefeLab’in konuşmalar serisi Yapay Zeka Hakları ile devam ediyor.

Kundura Blogdaçevrimiçi gösterimi süren ​“Uncanny Valley / Tekinsiz Vadiadlı oyundan yola çıkarak hazırlanan ve akademisyen Dr. Umut Eldem’in konuşmacı olacağı etkinlik, “Yapay zekaya sahip varlıklar, haklara ve sorumluluklara sahip bir birey sayılabilir mi?” sorusunun peşine düşecek. İnsanlar ile yapay zekaya sahip robotların bir arada yaşamaya başlayacağı ve çok yakınımızda olan bir geleceği hukukî, siyasi ve ahlakî yönleriyle sorgulayacak olan konuşma; Peter Singer, Colin Allen, Gary Varner, David Gunkel, Emmanuel Levinas gibi düşünürlerin izinden giderek teknoloji felsefesi, davranışçılık, özgür irade, felsefi antropoloji gibi kavramları tartışmaya açacak.

Umut Eldemin “İnsan bir yapay zeka mıdır?başlıklı çevrimiçi konuşması yarın akşam (11 Şubat) saat 21:00den itibaren beykozkundura.comda yayınlanacak Zoom linkinden ücretsiz izlenebilecek.

Tekinsiz Vadi’ Kundura Blog'da

Konuşmanın odağında yer alan Rimini Protokolloyunu Uncanny Valley / Tekinsiz Vadinin çevrimiçi gösterimi ise kultur.beykozkundura.com'da devam ediyor. StefanKaeginin yönettiği ve Alman yazar Thomas Melleden referans alınarak kopyalanmış ve üretilmiş bir insansı robotun başrolünde olduğu oyun, tiyatroda yapay zeka kullanımını da yeni bir eşiğe taşıyor.

Yapay zekanın felsefesi

Kundura Sinema & Sahnenin kürasyonlarından yola çıkarak felsefi yöntemlerin izinde kavramları anlamaya ve okumaya davet eden FelsefeLab, 2021 yılı boyunca yapay zekadan bilimkurgu sinemasına, merak uyandırıcı konular etrafında konuşma ve film programları gerçekleştirecek. FelsefeLabin Dr. Umut Eldem ile konuşma serisi 25 Şubatta Geleceğin Sentetik Dünyası” başlıklı konuşmasıyla devam edecek.

Google+ WhatsApp