AMİN MAALOUF YENİ ROMANINI ANLATACAK

AMİN MAALOUF YENİ ROMANINI ANLATACAK

Amin Maalouf ve ekonomist/yazar Ufuk Tarhan canlı yayında bir araya geliyor. Söyleşide iki yazar Maalouf’un yeni çıkan romanı “Empedokles’in Dostları”nı konuşacak.

Daha çok tarihsel romanlarıyla tanınan ve Türkiye’de geniş bir okur kitlesine sahip Amin Maalouf’un yeni romanı Empedokles’in Dostları, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.

Romanlarıyla olduğu kadar deneme kitaplarıyla da ilgi çeken Amin Maalouf, Empedokles’in Dostları’nda bu kez geleceğe yönelik bir kurguyla selamlıyor okuru. Ölümcül Kimlikler ve Uygarlıkların Batışı kitaplarında yer verdiği eleştirel gözlemlerin izinde yarı distopik bir dünya çiziyor.

Maalouf’un 8 yıl aradan sonra yazdığı bu romanı konuşmak üzere Türkiye’nin önde gelen fütüristlerinden, ekonomist ve yazar Ufuk Tarhan, yazar Amin Maalouf’la canlı yayında bir araya geliyor. 11 Şubat Perşembe günü saat: 18:00’da çevrimiçi yapılacak olan etkinliği Yapı Kredi Kültür Sanat’ınYouTube kanalından ücretsiz seyredebilirsiniz.

Yazar söyleşide kitabın yazılış sürecini, neden bu kez geleceğe yöneldiğini, günümüzün sorunlarına ilişkin görüşlerini ve yeni bir dünyaya dair kişisel özlemlerini anlatacak.

Amin Maalouf, Lübnanlı bir Hıristiyan Arap. 1976’da Fransa’ya yerleşip Fransız vatandaşlığını seçmiş. Eserlerini Fransızca yazıyor. Yazar Türkiye’de daha çok “Semerkant”, “Doğunun Limanları” “Afrikalı Leo” gibi romanlarıyla tanınıyor. “Ölümcül Kimlikler”, “Çivisi Çıkmış Dünya” adlı kitapları onun çağdaş dünyanın etnik, dinsel, siyasal ve toplumsal sorunları üzerine yetkin ve ufuk açıcı denemelerinden oluşuyor. Yazar bu alanda da çok birikimli, çok donanımlı. Akılcı, sağduyulu analizler yapıyor ve okuyucuyu ikna eden saptamalarda bulunuyor. Entelektüel kimliği, romancı kimliğinin asla gölgesinde kalmıyor.

Google+ WhatsApp