AYAR ÖDÜLLERİ KADIKÖY’DE SAHİPLERİNİ BULDU

AYAR ÖDÜLLERİ KADIKÖY’DE SAHİPLERİNİ BULDU

Kadıköy Sineması’nda gerçekleşen Ayar Ödülleri töreninde, otizmli bireylerin eğitim ve hak mücadelesi ile sosyal sorumluluk projeleri gündeme geldi. Sanat, medya ve kültür alanından birçok isim ödüllendirildi.

Okuyucu oylarıyla belirlenen Ayar Ödülleri, 30 Eylül Salı akşamı Kadıköy Sineması’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Gecede sanat, medya ve sosyal sorumluluk alanlarında ödüller takdim edilirken, otizm farkındalığına yönelik mesajlar geceye damga vurdu.

Törende sahneye elinde “Kimse, eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılamaz ve Otizm Hakları İnsan Haklarıdır” pankartıyla çıkan gazeteci Dilek Bozkurt, yaptığı konuşmada otizmli bireylerin eğitim hakkı mücadelesine dikkat çekti. Bozkurt, “Ayar’ı sanatın iyileştirici gücüne sığınarak kurduk. Otizm farkındalığını ilk günden itibaren dergimizin misyonu haline getirdik,” ifadelerini kullandı. Otizmli bir çocuğu olduğunu belirten Bozkurt, özel gereksinimli bireylerin annelerinin toplumsal olarak nasıl etiketlendiğine de değinerek, “Otizmli çocuk annesine benzemiyorsun” gibi ifadelerin önyargıları yansıttığını söyledi.

Gecede duygusal anlar da yaşandı. Sanatçı Hüseyin Turan’a, özel gereksinimli kızı Melike ile birlikte sahneye çıkarak aldığı “Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü” büyük alkış aldı. Turan, “Bugüne kadar aldığım en anlamlı ödül” diyerek duygularını paylaştı.

“Mücadelesi Özel Anne Ödülü” ise Halime Şan’a verildi. Şan’ın otizmli oğlu ile yaşadığı hastane süreçlerini konu alan video tören sırasında dev ekranda yayınlandı. İzleyicilere duygusal anlar yaşatan görüntülerin ardından sahneye çıkan Şan, ödülünü büyük alkışlarla aldı.

Diden Medya’nın organize ettiği Ayar Ödülleri kapsamında sosyal sorumluluk projeleri de ödüllendirildi. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Trafikte Küçük Hata Yoktur” projesiyle “En Başarılı Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü”nü aldı. Ilıcalı, konuşmasında ailesinde yaşanan trafik kazası kayıplarına değinerek, bu acı tecrübenin projeye ilham verdiğini belirtti.

Sanat, medya, tiyatro, müzik ve gazetecilik gibi birçok alanda ödüllerin takdim edildiği gecede, Nevra Serezli, Halil Ergün, Aliye Uzunatağan, Gülgün Feyman, Onur Akın, Füsun Demirel, Tayfun Sav, Hakan Altıner ve Dilek Türker gibi usta isimler “Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü”ne layık görüldü. Ayrıca NOW Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Ezgi Gözeger, Başak Şamlioğlu Huvaj, Nebil Özgentürk, Ahmet Güneştekin, Melis Sökmen, Cem Birtürk Avşar, Janset Paçal ve daha pek çok isim gecede ödül aldı.

Toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen Ayar Ödülleri, bu yıl özellikle otizmli bireyler ve ailelerinin yaşam mücadelesine dikkat çekerek, sanatın dönüştürücü gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.


 

Google+ WhatsApp