İNSANIN YENİ GÜNDEMİ

İNSANIN YENİ GÜNDEMİ

Yeni medya ve dijital sanata odaklanan "İnsanın Yeni Gündemi/The New Human Agenda" sergisi, 13 Nisan'da itibaren Akbank Sanat'ta ziyaretçilerini bekliyor.

Akbank Sanat, 13 Nisan- 25 Mayıs 2019 tarihleri arasında yeni medya ve dijital sanata odaklanan ‘İnsanın Yeni Gündemi/The New Human Agenda’ başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Işın Önol ve Livia Alexander küratörlüğünde gerçekleşecek sergide; Alex Verhaest, Gäetan Robillard, Larissa Sansour, Lawrence Lek, Marshmallow Laser Feast, Refik Anadol ve teamLab’in eserleri yer alıyor.

İnsanın Yeni Gündemi, insan zihni, onun becerileri, güdüleri, sosyal ve doğal besin zincirleri içindeki konumlanışı ve bununla nasıl baş ettiği gibi insana dair sorular üzerine spekülatif sanatsal ve bilimsel araştırmalar içeriyor. Yuval Noah Harari’nin ilham verici (ve çok satan) kitabı “Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi” içinde bir bölümden adını alan sergi, insanın olası geleceğinin tasarımı ve bundan sonra çabasının ne için olacağı gibi temel bir konuyla ilgileniyor. Sergi bu bağlamda insanın küresel politik arena içindeki güç savaşı ile ilgilenmekle kalmıyor, dijital sanat teknolojilerinin ve insan davranışını temel alan sosyal medya ve bilgisayar oyunları gibi bilgisayar tabanlı platformların, mevcut güç mekanizmalarını anlamak ve dönüştürebilmek için nasıl kullanılabileceğine dair sorular soruyor.

Yeni teknolojilerin desteğiyle katılıma ve oyuna davet eden ve dijital alanın izleyiciyi içine alan tasavvur olanaklarını kullanarak üretilen işler; tüm araçlarıyla besin zincirinin en üst halkasına oturmuş olan ve dünyaya hükmeden insanın, istikrarlı sosyal sistemler inşa etmek, kendi türü ve diğer türlerle küresel çevre içinde bir arada var olmanın sürdürülebilir koşullarını oluşturabilmek konusundaki sarih yetersizliklerini de ele alıyor.

Google+ WhatsApp