NAZIM HİKMET’İN ANNESİ CELİLE HANIMI YAKINDAN TANIYALIM

NAZIM HİKMET’İN ANNESİ CELİLE HANIMI YAKINDAN TANIYALIM

Kadıköy Halk Tiyatrosu'nun yeni sezon oyunu Celile online olarak seyirciyle buluşuyor

 Nazım Hikmet'in annesi, Yahya Kemal'in sevgilisi Celile'nin hayatı, pandemiye rağmen 27 Kasım tarihinde prömiyer yaparak izleyicisiyle buluştu.

Celile hanımın hayatını ilk kez tiyatro sahnesine taşıyan oyun, izleyiciden geçer not aldı. Oyunlarını kısıtlamalar sebebiyle bir daha sahneleme imkanı bulamayan Kadıköy Halk Tiyatrosu, online gösterime özel hazırladıkları  çekimle Celile'yi  26 - 27 - 28 Şubat tarihlerinde gösterime açma kararı aldı.  Oyun Seyretix üzerinden izlenebilir.

Saray soylusu olarak başlayan, Galata Köprüsü'nde açlık grevine uzanan; şaşalı olduğu kadar, mücadele dolu bir hayat...

Osmanlı'nın son yıllarında yasak aşkı, Cumhuriyet'in ilk yıllarında oğlunun yaşamı ve özgürlüğü için verdiği mücadele ile konuşulan güçlü ve cesur bir kadın. 

Resimlerini insanlara verirken; "Bunu yatak odasına değil salona asın lütfen" diye tembih eden, Osmanlı'nın ilk kadın nü ressamı.

Yahya Kemal de Nazım Hikmet de Büyükada'daydı. İkisi de aynı kadına sevdalıydı; Celile!

Toplumsal gerçekçi oyunlar sahnelemeyi tercih eden Kadıköy Halk Tiyatrosu'ndan yine hafızalardan çıkmayacak bir performans...  Müzikle, şiirle, resimle bezenmiş bu tek kişilik biyografide hem tarihi yolculuğa çıkacak, hem de bir kadının genç kızlığından ihtiyarlığına dek nefes kesen yaşamına tanık olacaksınız.

Ali Yalçıner’in yazdığı ve yönettiği oyunda, Ayşegül Yalçıner rol alıyor.

Google+ WhatsApp