BEYKOZ KUNDURA DOCLAB BAŞVURULARI BAŞLADI

BEYKOZ KUNDURA DOCLAB BAŞVURULARI BAŞLADI

Beykoz Kundura’nın belgesel sinema ve belgesel tiyatro yönetmenlerine yönelik hazırladığı proje ve kapasite geliştirme platformu Kundura DocLab’e başvurular başladı. Bu yıl ikincisi yapılacak program, Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya bölge ülkelerinden yönetmenleri yeni projeleriyle birlikte İstanbul’da bir araya getirecek.

22-27  Nisan 2024 tarihleri arasında Beykoz Kundura’da gerçekleşecek Kundura DocLab, katılımcılara bir hafta boyunca, çağdaş ve disiplinlerarası bir yaklaşımla ortak araştırmalar yapma şansı sunacak.

Başvuruların 23 Şubat’a dek süreceği ve toplam 12 projenin seçileceği platformun jürisi, yapımcı Dilek Aydın, araştırmacı, akademisyen ve küratör Gurur Ertem, yönetmen ve küratör S. Buse Yıldırım ve mimar, sanatçı ve araştırmacı Yelta Köm’den oluşuyor. Seçilen yönetmenlere özel proje ve kapasite geliştirme atölyelerinin yanı sıra seyirciye açık gösterimler ve sanatçı konuşmalarının da gerçekleşeceği Kundura DocLab programı bu yıl da, dramaturg Aljoscha Begrich ve yaratıcı sinema yapımcısı Bruni Burres’in danışmanlığında hazırlanıyor. Başvurular ve ayrıntılar beykozkundura.com’da.

Google+ WhatsApp