Katkı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Katkı Ödülleri Sahiplerini Buldu

20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, "Kısa Film Yapım Destek” ile “Sinema Kültürüne Katkı Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu.

16 -24 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, "Kısa Film Yapım Destek” ve “Sinema Kültürüne Katkı Yarışması” ile sinemaya katkı verenleri ödüllendirdi.

Festivali tarafından bu yıl ilk kez  “Kısa Film Yapım Desteği” adı altında Türkiye’de sinema-televizyon eğitimi almakta olan lisans öğrencilerinin, yapım aşamasında olan kısa filmlerine jüri kararı ile 3.000’er TL maddi destek ödülü sağladı. Cemre Okumuş “Büyük İstanbul Depresyonu”, Ege Karakurt “Yaşlı Adam ve Tren” ile ve Ramazan Kılıç “Servis” projeleri ile maddi destek ödülüne değer görüldü.

Festival,  “Sinema Kültürüne Katkı Yarışması” ile de Türkiye’de sinema kültürünün gelişmesine, sinemanın düşünsel boyutunun zenginleşmesine katkıda bulunma amaçladı. En İyi Sinema Kitabı ve En İyi Sinema Makalesi’ni seçerek bu alanda çalışan düşünür, yazar ve akademisyenleri de destekleyen festival, En İyi Sinema kitabına 5.000 TL, En İyi Sinema makalesine ise 3.000 TL ödül verdi.

Bu yıl Sinema Kültürüne Katkı Yarışması’nda en İyi Sinema Makalesi’ni Hakan Erkılıç “Dijital Sinema Teorisi Üzerine” makalesi ile, En İyi Sinema Kitabı ödülünü İlkay Nişancı “Teoride ve Pratikte Sinemada Kurgu” makalesi ile aldı. En İyi Sinema Kitabı Jüri Özel Ödülünü ise Hakan Savaş “Rağmen Sinema” makalesi ile aldı.

ESKİŞEHİR ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Eskişehir Uluslararası Film Festivali görkemli bir gece ile başladı. Anadolu Üniversitesi'nde yer alan Sinema Anadolu Salonu'nda düzenlenen gala gecesine 27.

Google+ WhatsApp