ŞEHİR TİYATROLARI’NDA ÇEVRİM İÇİ ETKİNLİKLER

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA ÇEVRİM İÇİ ETKİNLİKLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, kültür-sanat etkinliklerini sanatseverlere Şubat ayında da online olarak ulaştırmaya devam ediyor

Sanatseverleri, oyunculuk üzerine atölye programları, çocuklar için özel programlar, hazırlıkları devam eden oyunlarımızın provaları, İstanbul’un kültür sanat hayatına yön veren usta isimlerle söyleşiler, uzun süre kapalı gişe sahnelenmiş oyunların tekrar gösterimleri gibi pek çok etkinlik bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nın Şubat ayında kurumsal sosyal medya hesaplarından sanatseverlerle buluşturacağı söyleşi, okuma provası ve oyun gösterimi programları:

11 Şubat Perşembe günü 20:00’de Ustalarla Söyleşi programımızın ilk konuğu Oyuncu ve Yönetmen Engin Gürmen olacak.

12 Şubat Cuma günü 20:00’de Çat Kapı Prova’da hazırlıkları devam eden İfigenya adlı oyunumuzun okuma provası yayınlanıyor.

13 Şubat Cumartesi günü 11:00’de Çocuk Saati’nde birçok farklı etkinlik çocukları bekliyor. Profesör Malumatfuruş'la Denenmemiş Deneyler, Karagöz Hacivat, Kukla Yapımı ve Hikâye Zamanı programları çocuklarla buluşacak.

13 Şubat Cumartesi günü 19:00’da, “Sahnenin Gizli Kahramanları” isimli söyleşimizin yeni konuğu Sahne Makinisti Sefa Demir olacak.

14 Şubat Pazar günü 15:00’te Geç Kalanlar isimli oyunumuz seyirciyle buluşacak.

20 Şubat Cumartesi günü 15:00’te, “Sevil Akı ile Role Hazırlık Atölyesi” gerçekleştirilecek. Oyunculuk mesleğinde, bir oyuncunun role hazırlanma teknikleri, nelere dikkat etmesi gerektiği, karakter okuma ve değerlendirme gibi belirli çalışmalar bu atölye çerçevesinde katılımcılarla paylaşılacak.

25 Şubat Perşembe günü 20:00’de Ustalarla Söyleşi programımızın 2. konuğu Oyuncu Gül Akelli olacak.

26 Şubat Cumartesi günü 20:00’de Çat Kapı Prova’da hazırlıkları devam eden Yaftalı Tabut adlı oyunumuzun okuma provası yayınlanıyor.

27 Şubat Cumartesi günü 11:00’de Çocuk Saati’nde birçok farklı etkinlik çocukları bekliyor. Profesör Malumatfuruş'la Denenmemiş Deneyler, Karagöz Hacivat, Kukla Yapımı ve Hikâye Zamanı programları çocuklarla buluşacak.

27 Şubat Cumartesi günü 19.00’da, “Sahnenin Gizli Kahramanları” isimli söyleşimizin yeni konuğu Aksesuarcı Haşim Demir olacak.

28 Şubat Pazar günü 15:00’te Pollyanna isimli çocuk oyunumuz seyirciyle buluşacak.

GEÇ KALANLAR

Zamanın geri alınamayışı ile belki ilk kez o gece bu kadar acı biçimde yüzleşen bir çiftin hikâyesini, pişmanlıkları, yaşayamadıkları, söyleyemedikleri üzerinden anlatan oyun, izleyiciyi geç kalmış bir yüzleşmeyle karşı karşıya getiriyor. Pervin Ünalp’ın yazıp Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda; Defne Gürmen, Elçin Atamgüç, Vildan Gürelman, Zafer Kırşan rol alıyor.

POLLYANNA (7-77 Yaş)

Annesi yıllar önce yaşamını yitirince, yardım derneği himayesinde yaşamaya başlayan Pollyanna, babasını da kaybettiği haberini alır. Bu hayat dolu küçük kız, katı ve kuralcı biri olarak tanınan Polly Teyzesiyle birlikte yaşayacaktır. Pollyanna’nın konağa gelmesiyle beraber çevredeki herkesin hayatı değişmeye başlar. Dünya çocuk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Pollyanna, her tür olumsuz durumda bile “”mutluluk”un yaratılabileceğini; çözüm üretebilme yeteneği kazandıktan sonra hayata umutla bakılabileceğini anlatıyor. Eleanor H.Porter'ın aynı adlı eserinden Binnur Şerbetçioğlu'nun uyarlayıp yönettiği oyunda; Aslı Menaz, Yılmaz Aydın, Berk Samur, Destan Batmaz, Dolunay Pircioğlu, Emrah Derviş Soylu, Ezgim Kılınç, Nazan Yatgın Palabıyık, Onur Şirin, Ömer Barış Bakova, Serap Doğan, Yeşim Mazıcıoğlu Bulut, Bahar Çebi rol alıyor.

Google+ WhatsApp