“BERGEN” SETİNDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ

“BERGEN” SETİNDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ

Kocası Halis Serbest tarafından yüzüne kezzap atılan ve daha sonra silahla vurularak öldürülen Bergen, Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ gününde unutulmadı

'Acıların kadını' olarak anılan, önce yüzüne kezzap atılan ve sonrasında öldürülen sanatçı ‘Bergen'in hayatını konu anlan filmin çekimleri devam ederken Dünya Kadına Yönelik Şiddet Günü’nde sette protesto vardı.  

Yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay’ın, yaratıcı yapımcılığını ve yapımcılığını Mine Şengöz’ün yaptığı, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz’un yazdığı “Bergen” filmi şiddetle mücadeleye güzel bir jestle destek verdi.

Farah Zeynep Abdullah’ın yanı sıra Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ın başrolleri paylaşacağı filmde ayrıca Ali Seçkiner Alıcı, Nergis Öztürk, Şebnem Sönmez, Ahmet Kayakesen, Nurcan Eren, Suzan Kardeş ve Arif Pişkin rol alıyor. Filmin müzikleri ise usta sanatçı Mazlum Çimen’e ait.

Acıların Kadını olarak bilinen Bergen, evliliği boyunca şiddete maruz kalmış ve yaşamındaki zorlu mücadeleyi müziğine de yansıtmış bir isimdi. Film, 1989 yılında öldürülen müzisyen Bergen’in hayatını birçok farklı yönüyle ele alıyor…

Google+ WhatsApp