Sanatta Edebiyat Üçlemesi

Sanatta Edebiyat Üçlemesi

Başarılı oyuncu Mert Fırat, Türk edebiyatının önemli akımlarından İkinci Yeni şairlerinin eserlerinden oluşan şarkılarla seyirci karşısına çıkacak

Gedik Sanat, Edebiyat Üçlemesi projesiyle Zorlu PSM Platinum Sahnesi’nde 3 prömiyerle seyircinin karşısında olacak.

 18 Şubat’taki ilk Dünya Prömiyeri, Ölmeme Günü ‘İkinci Yeni Şarkılar’ adlı sahne eseriyle Murat Cem Orhan’a ait. Cemal Süreya, Edip Cansever, Turgut Uyar ve Tomris Uyar’ın eserleri üzerine oluşturulan kurguyu Sevengül Sönmez yaparken, eserin konu akışına göre yaratılan illüstrasyonlarını Sevil Yeşim Dizdaroğlu gerçekleştirdi.

Nejat Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nde iki defa Birincilik Ödülü alan besteci, Gedik Sanat’ın siparişiyle bu eseri besteledi. Orkestra şefliği kariyerini de sürdüren Orhan, birçok projenin de müzik sorumluluğunu üstleniyor.

Mert Fırat, Ölmeme Günü ‘İkinci Yeni Şarkılar’ eserinde sesinin renklerini büyük bir ustalıkla kullanarak, projeye etkileyici bir ifade biçimi katıyor. Murat Cem Orhan’ın geçen sezon yarattığı Kuvayi Milliye’nin İnsan Manzaraları adlı eserinde birlikte çalıştığı Evrim Özkaynak’ın da solist olarak katılacağı prömiyerde iki solistin uyumu dikkat çekici. Bu iki değerli sese Murat Cem Orhan yönetiminde Brothers Trio eşlik edecek.

İkinci Yeni, döneminin toplumsal yapısını aktarma biçimi ve ifade şekillerinde yakaladığı özgün tavırla Türk edebiyatının önemli bir parçası. 18 Şubat akşamı dinleyiciler; Turgut Uyar’ın ‘Bir Metin Nasıl Yazılmalı, Senin Sol Yanında’, Cemal Süreya’nın ‘Yazmam Daha Aşk Şiiri, Kan Var Bütün Kelimelerin Altında’, Edip Cansever’in “Tomris’in Ruhbilimsel Saati, Yaş Değiştirme Törenine Yetişen Öyle Bir Şiir, Güz Bayan” adlı şiirleri üzerine bestelenen şarkıları dinlerken Tomris Uyar’ın günceleriyle oluşturulan kurguya şahitlik edecekler.

Google+ WhatsApp